Pilgrimsvandring – Her hvor vi går – 26. aug. 2019

 

Igen i år havde Gudmund, vores sognepræst i Vær, inviteret til pilgrimsvandring.

Den vandring, som jeg nu har deltaget i i hvert fald 3 år, er noget jeg glæder mig meget til.

I år var vi over 50 deltagere.

Jeg ved ikke rigtigt, om jeg er en god pilgrim, men jeg kan sige, at det er noget jeg nyder at være med til.

I år var vi velsignet med skønt sensommervejr. Der blev høstet på markerne omkring os, da vi vandrede ud mod Serridslevgård, i en lang menneskehale. Duften af halm og hø bredte sig i det smukke landskab, og vi snakkede med hinanden om alt muligt, ja der var en dejlig stemning.

Undervejs blev vi guidet med ”nu må vi snakke og nu i total stilhed”, og Gudmund havde uddelt et sangblad, som blev brugt undervejs i pauser med oplæsning med relation til vandringen.

En af sangene var ny for os og svær at synge, men i et af versene ”Giv mig glæden tilbage, at dele med den der har glemt både latter og smil” blev jeg egentlig ret rørt, for det er ikke nemt at kunne. Jeg tænkte, at da vi skulle gå i stilhed, og vi blev bedt om at tænke på, hvad vi nu gik og biksede med, i øvrigt, ja så kunne jeg det ikke, det er for svært, hellere ingenting, nyde nuet og det dejlig vejr og naturens skønhed. En slags frihed for tristheden som plager til tider.

Vi landede i Serridslev kirke og videre til kirketomten i Nebel, hvor der blev uddelt brød og vin i det gamle smukke våbenhus. Stedets skønhed, udsigten gennem de gamle træer ned mod Nørrestrand, er et ubeskriveligt smukt skue..

Senere i kirken i Vær, hvor vi i stilhed lyttede til vist nok et russisk mandskors  al capella nynnen, det rører ved hjertet, synes jeg.

At vi så til sidst bliver beværtet med dejlig suppe og brød og hvidvin, er en skøn afslutning på en virkelig dejlig aften, hvor pilgrimsvandringen sluttede i Vær.

Jeg gætter nu på, at turen var omkring 10 km, hm og ikke 7km..

Men dejligt var det, og jeg har tænkt på oplevelsen hver dag siden med glæde.

Tak for at du og din hustru giver os denne oplevelse, Gudmund og tak for din gode humor og arbejdet med det!

Else Marie Poulsen

——————————–

En skøn aften med tro, tanke og trin i skøn forening, hvor der blev udfordret til vandring i stilhed, en udfordring, der var svær for mig. Men den resulterede i at jeg aldrig nogen sinde før har set aftensolen så smuk og strålende, duftet de nyhøstede marker så intens, fornemmet et medmenneske ved min side, hørt fuglenes sang, set de smukke sensommerfarver i skov og langs vejen. Så det var slet ikke ringe endda med sådan en udfordring på pilgrimsvandringen i Vær-Nebel sogn i aften.
Tak for en vidunderlig aften og for en pilgrimsvandring på allerfineste vis.

Anette Vejby Bendtsen.

————————————-

Denne sensommeraften den 26. August drog ca. 60 mennesker på en mini-pilgrimsvandring fra Vær kirke mod Serridslevgård til Serridslev kirke og herfra til det lille pilgrimskapel i Nebel, hvor arrangørerne Gudmund Rask Pedersen og hustru Anette havde medbragt vin og brød, som vi delte.
Herfra gik vi så denne sensommeraften i pragtfuldt vejr og i absolut stilhed mod Vær kirke. Vi havde så tid til fordybelse, eftertænksomhed og refleksion over livet i al almindelighed, kun afbrudt af en enkel bil eller mejetærsker, som skulle passere engang imellem.
Det at gå i stilhed kan godt anbefales. Man kommer herved ind i nogle hjørner af ens tankebaner, som kan have været lidt forsømte i en stresset hverdag.
Anette Foged Schulz arrangerer i øvrigt pilgrimstur for sluttede selskaber, firmaer m.v.
Jeg havde en dejlig aften, og på trods af den anbefalede stilhed under gåturen, gik snakken igen livligt under suppen, som blev serveret i sognegården af frivillige hjælpere.
Stor tak til Anette og Gudmund for initiativet til dette.
Mvh
Anette Møller Rasmussen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 4 =