Retræte, april 2019

Jeg er dybt taknemmelig for at have haft mulighed for at deltage i Anette Foged Schultz’s stilleretræte på Ådalen Retræte. Det er en lise for krop og sjæl at være sammen med en gruppe i stilhed i 2 døgn, hvor det gælder om ‘bare at være’ og at opleve den stilhed, som bekommer mig så vel. Den er krydret med andagt morgen og aften, mulighed for gåture i de smukkeste omgivelser, det lækreste vegetarmad, fine værelser og ikke mindst vejledende samtaler med Anette, hvis vi ønsker det.

Kærligst Birgitte

Retræte, april 2019

Tusind tak for en dejlig retræte.
Både samtaler og andagter var meget givende. Jeg har fået hvilet mig og har fået ny inspiration til mit bønsliv.
Så jeg anbefaler vidt og bredt alle at tage på retræte.
Kærlig hilsen
Dorthe

Retræten i Ådalen 27.-29. april 2019

Jeg valgte ordet ENKELHED – og det var, hvad jeg fik på alle planer.
Der opstod meningsfulde sammenfald, da jeg havde planlagt at snitte en stok/stav.
Salme 23 havde jeg lige hørt dagen før jeg tog hjemmefra. Vi fik den også på retræten og her er billedet af min stok/stav samt min hjertekrans begge kreeret under retræten.
Både mit vandringsmantra og hjertet var med i alt, hvad der skete for mig under retræten. Dejligt med skov og natur lige udenfor døren. Jeg fik en vidunderlig oplevelse af, hvor meget jeg havde rykket/forandret mig fra tidligere. Jeg fik stilhed, ro, andagter/meditationer, natur, enkelhed, kreativitet og åndelighed.
TAK

Retræte, Ådalen, april 2019

Efter nogle år med travlhed og en stejl læringskurve i forhold til nye arbejdsopgaver stod det klart at jeg trængte til at udvikle “ro og fordybelsesaspektet”. Jeg har aldrig deltaget i retræte, vidste intet om det og var helt uerfaren i stilheden. Alligevel blev det den vej jeg valgte at gå.

Deltagelse i stilleretræten på Ådalen 24-26 april 2019 har givet mig bevidstheden om et helt nyt landskab at opdage. Anette Foged Schultz vejleder kyndigt, teologisk gennemarbejdet og usentimentalt. Den Ignatianske metode insisterer på et nærvær og et møde med Guds kærlighed i Jesus, som har åbnet for oversete udsigter og indsigter og en glæde som fulgte med hjem

Kirsten

Pilgrimsvandring

Tak for en meget fin tur i går langs vandet, over Nørre strand til Vær Kirke.

Du er god til at sætte en ramme om flokken. Klare instrukser til eftertanken i stille stunderne – ikke for lange-ikke for korte- men præcise og tilpasset den, trods alt, korte tur.

Sjovt at se udviklingen i rundkredsen, fra vi startede ved kirken, hvor det ikke var nemt for alle at falde ind i fællesskabet omkring rundkredsen. Og de så det ikke selv! Til vi sluttede på bakken før kirken, hvor de fleste mærkede  fællesskabet omkring rundkredsen og var med.

Dejligt musik ved afslutning i kirken.

I det hele taget en oplevelse som gav mig en forbundethed og ro.

Tak for den oplevelse.

Venlig hilsen Lene Nøhr Geil

Sådan var det – retræten den 17-19. november 2018

Kære Anette.
Tusind tak for sidst, det var igen en fantastisk dejlig oplevelse at være på din retræte i skovhuset her i november måned. For mig betød det en genfunden hvile i at alt er som det skal være og at jeg kan stole på Gud og vide at han vil lede mig dag for dag. Alt gik op i en højere enhed: Bibelvers, bibelmeditationer, naturen, den åndelige vejledning du gav, de bøger jeg læste i og de tanker og inspirationer som jeg fik. Jeg er sikker på, jeg vil vende tilbage til de erkendelser jeg fik på denne retræte og grunde over dem og hvile i dem i den kommende tid. Allerstørst var det, at Guds kærlighed kom dybere ind i mit hjerte og sind.
Tak for din hjælp til den forståelse.
Derudover var det ren luksus med god mad og masser af tid til fordybelse.  Samt kropsbevidsthed og at være midt ude i naturen. Jeg vil glæde mig til næste retræte.  Og anbefaler det til alle, jeg kender.
Kærlig hilsen og glædelig advent,
Lotte, Vissenbjerg

Stilleretræte i Skovhuset 23. – 25. nov. 2018

Ved introduktionen til retræten blev vi bedt om at vælge et af de syv pilgrimsord. Jeg valgte enkelthed. Atmosfæren i Skovhuset indbyder til enkelthed, ligeledes rytmen i dagen med andagt, bøn, meditation, tid til fordybelse, tid til vandring i den skønne natur omkring Skovhuset.
En stor tak til dig Annette for din måde at lede retræten på og for din indsigtsfulde vejledning. Også tak til Louise for den fine guidning til kropsmeditation og til Jørgen for den superlækre mad.
Med venlig hilsen
Birthe

Retræte i Skovhuset november 2018 – 02

Kære Anette.
Tusind tak for sidst, det var igen en fantastisk dejlig oplevelse at være på din retræte i skovhuset her i november måned.
For mig betød det en genfunden hvile i at alt er som det skal være og at jeg kan stole på Gud og vide at han vil lede mig dag for dag.
Alt gik op i en højere enhed: Bibelvers, bibelmeditationer, naturen, den åndelige vejledning du gav, de bøger jeg læste i og de tanker og inspirationer som jeg fik.
Jeg er sikker på, jeg vil vende tilbage til de erkendelser jeg fik på denne retræte og grunde over dem og hvile i dem i den kommende tid.
Allerstørst var det, at Guds kærlighed kom dybere ind i mit hjerte og sind.
Tak for din hjælp til den forståelse.
Derudover var det ren luksus med god mad og masser af tid til fordybelse. Samt kropsbevidsthed og at være midt ude i naturen.
Jeg vil glæde mig til næste retræte. Og anbefaler det til alle, jeg kender.
Kærlig hilsen og glædelig advent,
Lotte, Vissenbjerg

Retræte i Skovhuset november 2018

Tak for en dejlig weekend.

Jeg tog derfra med en dejlig ro i krop og sind. Nænnede ikke at tænde radioen i bilen på vej hjem. Ville bare holde fast i roen og billederne i mit hoved.
Billeder af tændte stearinlys, Pergolesi som baggrund da vi spiste. . De gode samtaler med dig, morgen vandringen hvor vi bevægede os mod morgenlyset fra nattens mørke.
Stilheden og det at vi som mennesker alligevel var i et fællesskab trods tavshed.
Der er så meget jeg kunne nævne og oplevelsen sidder i mig som en varm følelse af taknemmelighed.
Hverdagen med sine tandhjul greb hurtigt fat i mig igen, efter hjemkomsten, for udenfor Skovhuset er der mennesker der venter og opgaver der skal løses. Dog ved jeg, at jeg skal på flere retræter og meget oftere end hidtil.
Anne-Kirsten