KALENDER

OPRET arrangement

aug
26
man
2024
Ved vejs ende… – en pilgrimsvandring
aug 26 kl. 17:00 – 21:30

Tilmelding til vandringen, senest torsdag d. 22. august til Gudmund Rask Pedersen, 50 70 80 89, meget gerne via e-mail: grp@km.dk

Mandag den 26. august, kl. 17.00 indleder vi en ca. 7 km pilgrimsvandring fra parkeringspladsen ved den lille sø nedenfor Vær kirke via trampesti, gader og vej, gl. kirkesti, Hyldekrog og Galgehøj til Vær kirke og Sognehus. På en pilgrimsvandring er målet altid at nå frem til helligstedet. Ved vejs ende at nå frem til et helligsted, hvorfra en ny vej i livet kan åbne sig. Pilgrimsvandring og kirkegang er nært beslægtede. Undervejs på vandringen til Vær kirke vil der blive gjort holdt og læst nogle tekstbidder og digtstykker, ligesom vi sammen vil synge en sang og en salme og ved nadveren på Galgehøj nyde et glas vin og et stykke nybagt brød. I Vær kirke vil vi afrunde vores pilgrimsvandring med en kort gudstjeneste. Endelig vil der herefter være, formodentlig tiltrængt, afsluttende suppe i Sognehuset. Sørg for godt fodtøj, passende beklædning, flaske med vand, evt. også en stav og et håndklæde eller en lille hynde at sidde på ude i det fri.

aug
30
fre
2024
Pilgrimsvandring fra Middelalderfestival i Horsens
aug 30 kl. 16:00 – 21:30

Arrangør:
Pilgrimspræst i Horsens Provsti Anette Foged Schultz

Tilmelding:
på mail til Anette Foged Schultz og ved indbetaling af 100,- kr. på MobilePay 40303702

Pilgrimsvandring med pilgrimspræst – fra festivalens Middelalderkirke til Vær Kirke I år giver Horsens Middelalderfestival dig en helt særlig mulighed. Gå med på en ægte pilgrimsvandring fra Middelalderkirken på Horsens Middelalderfestival til Vær Kirke. Pilgrimsvandringen var i middelalderen en central del af det religiøse liv og fungerede som et forsoningsritual. Man kunne vandre til et pilgrimsmål for at råde bod på en skyld, man havde pådraget sig. Gennem vandringen blev man sat fri til at leve livet igen. Fik en ny begyndelse. Pilgrimsvandringen har i nyere tid fået en renæssance. Mennesker fra hele verden bryder op og begiver sig på vandring mod gamle pilgrimsmål som f.eks, Santiago, Assisi, Trondheim, Vadstena. Behovet for fordybelse og langsomhed tiltaler mange i vores tid, fordi aktivitetsniveauet og præstationsniveauet er så ekstremt højt i vores kultur. Giv dig selv en lille pause, et åndehul midt i al aktiviteten på festivalen og gå med Anette, der leder vandringen og giver et fokus at vandre på, når vi undervejs vandrer kortere strækninger i stilhed. Fra festivalen til Vær kirke. Vi afslutter i Vær kirke med en meditativ andagt og et enkelt måltid – brød, vin og ost – i sognehuset. Vi finder ud af samlet fælles transport fra Vær kirke tilbage til festivalen efter afslutningen i sognehuset. Man skal beregne en mindre ekstra udgift til deling af taxa.

sep
29
søn
2024
Høst pilgrimsvandring fra Vær Kirke
sep 29 kl. 14:00 – 17:30

Arrangør: Pilgrimspræst i Horsens Provsti Anette Foged Schultz
Tilmelding på mail
afs@km.dk

Vi vender denne søndag eftermiddag opmærksomheden imod høsten i hvert vores liv. Alt det, vi fik givet undervejs på vores livsvandring, som vi er taknemmelige for. Vi mødes i Vær kirke kl. 14.00 til en stille meditation og begiver os derefter ud på en vandring (ca. 2 km) i langsomt tempo og runder eftermiddagen af med et enkelt måltid, brød, ost og vin i sognehuset.

 

dec
8
søn
2024
Julevandring fra Vær Kirke
dec 8 kl. 14:00 – 17:30

Tilmelding på mail
afs@km.dk

I decembers hektiske dage med travlhed, forberedelser til julen, julegaveindkøb, julefrokoster og andre julearrangementer tilbyder vi en søndag eftermiddag med tid til at fordybe sig i julens budskab. Tid til at blive stille og fokusere på barnet i krybben og det budskab, barnet bringer. Vi mødes i Vær Kirke kl. 14.00, hvor pilgrimspræst i Horsens Provsti Anette Foged Schultz vil indlede med en stillemeditation. Meditationen vil være inspireret af tilgangen i den ignatianske spiritualitet, hvor forudsætningen er givet: At Gud er nær og nærværende i dit og mit liv med sin livgivende og frisættende kærlighed. I Ignatiansk forståelse af kontemplation fordyber man sig i den bibelske fortælling – her juleevangeliet – med alle sanser og forestillingsevnen i brug. Vi går ind i beretningen og forestiller os, at vi selv er til stede julenat. Tilgangen kan være overraskende og meget givende. Efter fordybelsen i kirken vil vi begive os ud på en lille pilgrimsvandring på ca.2 km for derefter at vende tilbage til kirken og afslutte vandringen her. I Vær sognehus er der efterfølgende et lille juletraktement.

 

jan
5
søn
2025
Nytårsvandring
jan 5 kl. 14:00 – 17:30

Arrangør: Pilgrimspræst i Horsens Provsti Anette Foged Schultz
Tilmelding på mail:
afs@km.dk

Ved overgangen til et nyt år tager vi os tid til at stoppe op og se tilbage på året, der gik. Vejen vi gik. Hertil hvor vi er nu. Pilgrimsvandringen er fuld af symbolik og giver os billeder af livsvandringen – din og min livsvandring – mellem fødsel og død. Den sætter vores NU ind i perspektivet af livsvandringens begyndelse og afslutning og derved kalder den os ind i nærværet her og nu med opmærksomhed på hvert eneste åndedrags kostbarhed. Denne eftermiddag først i det nye år sætter pilgrimspræst i Horsens Provsti, Anette Foged Schultz, rammen for nogle timers fordybelse. Tid til at tænke efter. Tid til bare at være for en stund, med fokus på året der gik og året, vi nu er trådt ind i. Vi vil indlede i Vær kirke kl.14.00 med en kort andagt og med tid i stilhed og meditation. Vandringen derefter er på ca. 2 km og også her er der tid til eftertanke og fordybelse i det fokus, der gives undervejs. Nytår er højtid. Tid til at vende opmærksomheden mod dét, der var i året, der gik og det der ligger foran og venter i det nye år. Nytår er tid til at vende opmærksomheden mod det, der er vigtigt. Det, der er ubetinget betydningsfuldt i dit og mit liv. Det der er helligt. Ofte lader vi os rive med af dagenes hastige gang og glemmer, at standse op og værdsætte livet, vi får givet. Velkommen til en eftermiddag i Vær kirke i begyndelsen af det nye år, hvor rammen er sat for god tid til væren og fordybelse. Vandringen vi foregå i et langsomt tempo, så de fleste skulle kunne gå med. Der vil være et glas cava og chips i sognehuset, som afslutning på vandringen.