Fra lavpris til lovpris, en pilgrimsvandring 27. aug. 2018

En pilgrimsvandring 27/8 2018 i Vær Sogn fra Netto til kirken ad små stier i regnvejr og med mange omveje – stikveje.
Fra lavpris til lovpris med sognepræst Gudmund Rask Pedersen som leder. Pilgrimsvandringen, der også blev en livsvandring, takket være Gudmunds ledsagende ord – livsord – skriftsteder – sange – salmer.

1. samling: Hyldekrogen ad kirkestien til Vær kirke.
Emnet var: en tale til mennesket ved min side – min medvandrer. Gå videre med tanke på 2 personer, der har betydet noget særligt for dig – mig. Fortæl det til en anden.
For mig blev det til et kærligt tilbageblik på 2 for længst afdøde personer. Begge har set mig og hjulpet mig videre i livet. Til slut Benny Andersen-digt. Alt meget livgivende for mig (der i 2 år har haft en depression, som jeg er på  vej ud af).

2.samling: Præstegårdshaven.
Ordene var om bekymringer. Sorge und Kummer. Hver dag har nok i sin plage. så vær da ikke bekymrede for dagen i morgen. Dagen i morgen skal bekymre sig for det, der hører den til.
Gå videre og del et par bekymringer med en anden pilgrimsgænger på turen til Galgehøj. Afsluttede med: Dejlig er Jorden.
Personligt blev det en meget stor oplevelse for mig. Jeg har ikke kunnet rumme denne salme i flere år. En “oplysning” – et jordskælv.

3. samling: Galgehøj.
Nadver – dele brødet og vinen med hinanden. Vi er pilgrimme fra fødsel til død. Mennesker, medvandrere, der giver vores liv indhold, farve og retning, idet vi deler dagen og vejen med dem. Tak, Gud, for mit medmenneske.
Meget stort med nadveren ude i den fri natur. Tilbage til det oprindelige. Sidste vandring til endestationen, kirken. Emnet var: Gå i stilhed, gå med tanke på de medvandrere, du har og har haft gennem livet, gå med tak – gå med bøn om hjælp – gå med, hvad der nu fylder.

Kirken.
Afslutning af pilgrimsvandringen i kirken i stilhed – alle levende lys tændt – på alteret – også langs bænkerækkerne.
Meget stort – meget stille.
Oplæsning fra “kerubernes hymne” af Ebbe Kløvedal Reich – musikstykke – det russiske munkekor – Halleluja.
En yndig og frydefuld sommertid. Mariasøstrenes Kristushymne.
Til sidst sidde en stund i bøn og eftertanke med hvad man nu har og rummer og går med hver især.

Velsignelse.
Suppe i konfirmandhuset.
Pilgrimsvandringen er startet for ca. 10 år siden – meget stort – direktiver om, hvordan man kan gå – tænke og møde medmennesket – almenmenneskelige tanker – inspirerende og berigende – trøstende – ikke alene i Verden.
Personligt, grundet sygdom, ikke brugt kirken i nogle år- kunne ikke nås af kirken – denne vandring et gennembrud.
Ikke gå alene – medmenneskets betydning – Guds almagt og kærlighed – hver dag nok i sin plage – ikke blot negativt. Livet er i grunden altid en gave – ikke bekymre sig.

Lene Damgaard
en glad pilgrimsvandrer, der ser frem til næste års vandring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × five =

%d bloggers like this: