Fra lavpris til lovpris, en pilgrimsvandring, 27. aug. 2018

Pilgrimsvandring i august i Vær sogn med ca. 40 deltagere, vejledt af Gudmund Rask Pedersen – “Fra lavpris til lovpris”

“Sådan var det” – i min optik:
En vandring i sognet i fællesskab fra butik – forbi huse – gennem regn og sol – i naturen med græs, køer, træer og udsigt over vand, land og by, fra dal til “bjerg” (Galgehøj). Med sang og lovord, snak og stilhed, brød og vin (til ihukommelse…) og velsignelse. Og endeligt til kirken med levende lys, musik  og andagt – og til sidst samvær over lidt mad og drikke tilberedt af frivillige i konfirmandstuen.
Under hele denne lille del af livet ledt på vej praktisk og trygt af præsten (Gudmund), og med små mellemrum ladet op af først og fremmest åndelig næring med Jesu ord og Gudmunds væld, kildevæld, af udlægning og fortolkninger og inspirationer om det væsentligste i livet.
Det var så stor en oplevelse at være sammen om, at det gav en lethed i sindet til at bære dagliglivets trængsler – med overbærenhed og taknemlighed samt viden om at du er ikke alene (“you never walk alone”).
Det viste også med al tydelighed at “det er ikke alt det, der tæller, som kan tælles, og det er ikke alt det, der kan tælles, der tæller”

I glæde og med taknemlighed.
John Rasmussen